Eerlijk gezegd moest ik bij dit album even een paar drempels over – iemand die Wendy heet, die is wat mij betreft geboren met een natuurlijke achterstand, want met zo’n naam word je niet meteen serieus genomen. Vooroordeel nummer één. En als je je dan ook nog eens met kleren aan in een zwembad laat fotograferen voor de hoesfoto van je album zal het inderdaad wel niks wezen. Vooroordeel nummer twee. Gelukkig ben ik zo slim om op mijn iPod af en toe gewoon “at random” albums te kiezen, en zo kwam This is the Moment toch langs, en toen was het snel gebeurd, want het is meteen bij het eerste liedje al duidelijk dat deze dame van een zeldzame topklasse is.

In de eerste plaats schrijft ze sterke liedjes. Daar begint het uiteraard altijd mee. Verder zingt ze buitengewoon goed, met een mooie, donkere, warme stem en een fraaie frasering die regelmatig dicht tegen de jazz aanligt. En tenslotte is er de meer dan voortreffelijke band die de magnifieke arrangementen met passie speelt. John McLane op orgel, bas, drums, horns, de strijkinstrumenten en elektrische gitaar, Danny Morgan op elektrische en akoestische gitaar en Jay Heavilin op akoestische bas. En het magnifieke pianospel is overigens van Webb zelf, die bovendien ook nog akoestische gitaar speelt.

Alles bij elkaar is het een juweel van een album, met werkelijk prachtige liedjes, die zo mooi gearrangeerd zijn dat het een subliem groeiplaatje is geworden, dat bij elke draaibeurt alleen maar beter en beter wordt. Luister maar eens naar de fragmenten, dan hoor je wel wat ik bedoel. Een absolute aanrader.

Luister hier naar een paar fragmenten: