Van deze cd verwachtte ik eerlijk gezegd niet al te veel. Op het hoesje staan vier keurige mannen in een soort van zwart banduniform, ze hebben een saaie groepsnaam als Special Consensus en een albumtitel, Everything’s Alright, die ook niet echt geïnspireerd overkomt.

Toch is de muziek meer dan dik in orde. Als je van gewone degelijke ouderwetse bluegrass houdt is het zelfs een regelrechte aanrader. De mannen zingen zeer fraai en scherp samen en weten de vereiste “high lonesome sound” perfect te pakken. De band is dertig jaar geleden in Chicago door banjospeler Greg Cahill opgericht en heeft heel wat personeelswisselingen doorstaan. Blijkbaar heeft Cahill een scherpe neus voor talent, want de band klinkt strak en hecht, en mandolinespeler Ron Spears en gitarist Justin Carbone schreven ook nog een paar sterke nummers. Tres Nugent, de bassist, zingt net als de drie anderen ook “harmony vocals”, terwijl Spears en Carbone de uitstekende leadzang voor hun rekening nemen.

Klassieke, traditionele bluegrass, maar dan wel zeer goed gespeeld en gezongen. Dus laat je niet door het saaie hoesje misleiden, dit is gewoon een ouderwetse bluegrasstopper.