65 birthday bash

hans theessink
65 birthday bash
- met the valentinos, knut mölden, resetaris, champagne charlie, molden en schiffkowitz

 

 

Hans Theessink blijft merkwaardig genoeg een beetje een geheimtip, hier in Nederland. In 2014 speelt hij hier nog steeds in de kleinste zaaltjes, maar bijvoorbeeld de Amer in Amen is dan wel stijf uitverkocht, en zelfs op de wachtlijst is er dan geen plek meer, heb ik dit jaar tot mijn schande moeten ondervinden. Daardoor heb ik zijn 2014-toernee helaas gemist. Hoog tijd dat de organisatoren van een Rhythm & Blues Night eens wakker worden en de man uitnodigen. Afijn.

Theessink gaat ondertussen vanuit zijn woonplaats Wenen onverminderd door met muziek maken, in verschillende bezettingen - de ene keer met een volledige band, de andere keer solo, dan als duo met Terry Evans, en elke keer komt er weer een juweel van een album uit tevoorschijn. Toen hij zestig werd werd er een muzikaal feestje voor hem georganiseerd dat op een magnifieke dubbel-cd werd vastgelegd onder de titel Birthday Bash. Dat lijkt een traditie te worden, want voor zijn vijfenzestigste verjaardag werd er weer zo'n feestje georganiseerd, met voor een deel dezelfde, maar ook weer andere gasten.

Een album als dit zou je kunnen beschouwen als een tussendoortje voor Theessink, maar ondertussen blijft het een groot genoegen om te horen hoe goed de man live altijd al is, en hoe goed de bands zijn waar hij mee speelt, zoals hier met name de Valentinos (Meena Cryle, Chris Fillmore en Roland & Brigitte Guggenbichler), en de fenomenale Deense gitarist Knud Møller. Dit zijn van die muzikale feestjes waar je graag bij was geweest, en daarom is het fantastisch dat er een cd is, waar je vijf kwartier lang toch nog mee kunt genieten. En het is wel duidelijk dat Theessink nog steeds "alive and kicking" is - en ik ben heel benieuwd naar het volgende album, met de Valentinos?

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine