delta time...

hans theessink & terry evans
- featuring ry cooder
- delta time

 

 

Hans Theessink uit de Achterhoek woont al jaren in Wenen en heeft zijn muzikale opvoeding gezocht in de bluesdelta's van het Amerikaanse zuiden. Hij is internationaal inmiddels al jaren een begrip en hij maakte nu voor de tweede keer een album met zijn muzikale bluesmaatje Terry Evans, en het is een gouden duo, met twee stemmen die mooi op elkaar aansluiten, en twee mannen die elkaar muzikaal volledig begrijpen.

Voor dit album schoof gitaarlegende Ry Cooder ook nog eens aan voor drie nummers, en kwamen Arnold McCuller en Willie Greene Jr op een paar nummers meezingen, wat vooral op de paar gospelbluesnummers fraai uitpakt. Evans speelt op een bijzondere manier elektrisch gitaar, heel ritmisch en funky, terwijl Theessink tegelijkertijd akoestisch speelt, op gitaren, mandoline, banjo of mondharmonica, terwijl hij soms ook nog het ritme versterkt door met zijn voeten op de grond te stampen.

Stevige nummers worden afgewisseld met stille, ingetogen nummers, en er staat zelfs een verrassende klassieker op, The Birds And The Bees - Terry Evans blijkt zo'n vijftig jaar geleden op het origineel te hebben meegezongen en heeft zijn eerste geld verdiend met deze internationale hit als lid van The Turnarounds. Zo krijg je hier ook nog een onverwacht stukje muziekgeschiedenisles. Het maakt de cd alleen maar leuker.
Delta Time is een hartverwarmend album, dat je alleen met een brede glimlach kunt beluisteren, en dus een absolute aanrader voor bluesfans.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine