Drie muzikale mannen met de voornaam Tim. Drie totaal verschillende plaatjes. We laten van ieder eén fragment horen.

Tim Martin – Bluegrass Fiddle

Je ziet het meteen aan de man, en de titel van zijn cd laat ook weinig ruimte voor twijfel – hier hebben we te maken met een oudgediende, die traditionele bluegrass speelt. De bluegrass fidle in optima forma, dat dan weer wel. Met een paar uitstekende muzikanten in de band – Jeremy Stephens op gitaar, David McLaughlin op mandoline, Marshall Wilborn op bas en de piepjonge Jessie baker op banjo. Martin schreef alle nummers zelf en weet zo de fiddletraditie binnen de bluegrass levend te houden.

Tim Bragg – Stranger Through The Window

Tim Bragg is een uitstekende singer/songwriter. Alle liedjes op Stranger Through the Window zijn door Bragg zelf geschreven. Ook hij heeft een prima band om zich heen staan, hoewel hij zelf een hele batterij aan muziekinstrumenten bespeelt. Hij vermeldt overigens in het cd-boekje dat hij alle liedjes in Frankrijk heeft geschreven. Zelf komt hij uit het zuiden van Engeland.

Tim Woods – The Blues Sessions

Tim Woods speelt ouderwetse elektrieke blues en diept daarvoor de klassiekers uit het genre op. Dat is gevaarlijk, want dan loop je de kans dat de vergelijking met je voorgangers negatief uitvalt. Woods doet het goed, maar levert zeker niet altijd een topuitvoering af, ondanks de riedel aan gerenommeerde gasten die hij opvoert. Je hoort dat hij enthousiast en met liefde voor de muziek zit te spelen, maar soms is dat net niet genoeg. Toch, voor de bluesliefhebber, een aanrader.


  • Tim Martin – Bluegrass Fiddle – Patuxent Music CD-208
  • Tim Bragg – Stranger Through the Window
  • Tim Woods – The Blues Sessions – Earwig Music CD4962

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.