Kan snoeiharde hardrock ook subtiel zijn? En wordt er in Venezuela ook snoeiharde rock gemaakt? Het antwoord is in beide gevallen ja, zoals het Venezolaanse trio Triad met overtuiging bewijst. Een trio inderdaad, in de traditionele rocktriobezetting – drums, bas, gitaar en zang. Ze zingen in het Engels, en hun debuutplaat blood+ karma werd geproduceerd door niemand minder dan Xavier Losada.

Bij hardrock lijkt een bepaalde houding te horen, waarbij je probeert zo ongenaakbaar en onrustbarend mogelijk over te komen Dat kun je hier aan het hoesje ook wel aflezen, maar dat neemt niet weg dat dit trio een meer dan voortreffelijke plaat gemaakt heeft, met veel variatie en veel subtiliteit – de drummer is bijvoorbeeld zeer geraffineerd in het wisselen van ritmes. Verder wordt er ook wat met effecten gestoeid, en wordt er soms net iets te veel aan schreeuwzingen gedaan.

Maar toch. Deze jongens hebben wel degelijk een intrigerende avantgardistische cd gemaakt, die zeker voor iedereen die van een lekkere bak pokkeherrie houdt zeer aan te raden is. Want dit is wel pokkeherrie waar je niet snel op uitgeluisterd raakt.

  • Triad – blood + karma – Triad Karma Music FD252200854