Toen Greg Trooper een jaar geleden optrad in de Amer zongen er achterin de zaal onverwacht twee jonge meiden mee met het refrein van Inisheer. Tot grote verrassing van Trooper die het prachtig vond. Dit jaar verzorgden de meiden het voorprogramma van Trooper in de Amer in Amen en zongen ze tijdens Troopers optreden bovendien mee met Inisheer (zie de link hieronder).

Trooper zelf heeft net een magnifiek nieuw album uitgebracht waar hij een paar nummers van speelde, en verder kan de man inmiddels putten uit een enorm repertoire aan absolute topliedjes. Hij weet de zaal met intieme zachte liedjes stil te krijgen, maar kan ook lekker felle rocknummers spelen of de zaal echt vol aan het lachen krijgen. De Amer, een verbouwde deel van een boerderij, is daarbij de perfecte zaal, want een beter en enthousiaster publiek vind je niet – hier wordt nog echt geluisterd.

Een zondagmiddag duurt dan kort, al begint het voorprogramma even na één uur en start Trooper om twee uur. Drie sets later is het vijf uur geweest en gaat iedereen volledig opgepept weer naar huis. Trooper blijkt opnieuw  niet alleen een van de allerbeste liedjesschrijvers van deze tijd te zijn, hij is ook een voortreffelijk gitarist en een schitterende performer. En wat een liedjes! Een absoluut topconcert dus.