Chris Kenner schreef onder meer Land of 1000 Dances (later een enorme hit voor Wilson Pickett), Something You Got en in 1961 dit nummer, I Like It Like That. Kenner was een van de bekendste New Orleans-muzikanten in zijn tijd, en zijn liedjes werden bijna even vaak gecovered als die van zijn grote concurrent Allen Toussaint. Hij zal er dan ook niet blij mee zijn geweest dat Toussaint als co-auteur genoemd wordt als de Britse band Dave Clark Five het nummer vier jaar later opneemt en de Britse top tien haalt (en in juni 1965 zelfs nummer 7 in de Amerikaanse toptien), want Kenner had het nummer wel degelijk in zijn eentje geschreven.

Energie hadden die Britse bands altijd genoeg, maar toch slaagden ze er vaak in de nummers van hun voorbeelden wat af te vlakken. Daar is hier geen sprake van. Luister eerst naar het enigszins lome, zomerse nummer zoals Chris Kenner het opnam en dan naar de felle versie van de Britten. Die klokken af op anderhalve minuut, waar het origineel nog twintig seconden (!) langer duurde. Dave Clark was overigens de drummer van de band. De frontman die orgel speelde en zong heet Mike Smith.

Omdat het zulke korte singles waren laat ik ze bij uitzondering allebei helemaal horen. Volumeknop omhoog en geniet van twee vergeten pareltjes uit de jaren zestig.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.