wakefield, baker en friends

frank wakefield, taylor baker
- & friends

frank wakefield

taylor baker

 

Patuxent, het platenlabel van Tom Mindte, is een ware broedplaats van jong talent op met name bluegrassgebied. Mindte pakt dat heel slim aan, want hij weet veteranen aan jonge broekies te koppelen, zodat hij ervaring aan jong en energiek talent koppelt, en dat blijkt wonderbaarlijk goed te werken, want de liefde voor muziek bindt altijd, dat blijkt elke keer weer.

Frank Wakefield is dik in de zeventig, en is een allround mandolinespeler, die onder meer klassieke bluegrass met Red Allen gespeeld heeft, solo opnames gemaakt heeft van klassieke muziekstukken, die heeft geëxperimenteerd met alternatieve stemmingen en aparte aanslagen, en die thuis is in klassieke muziek, blues en bluegrass. Een virtuoos die nog steeds lijkt te groeien.

Taylor Baker, nog geen twintig, won vanaf zijn twaalfde al mandolinewedstrijden, en speelde al vroeg het werk van uiteenlopende mandolinevirtuozen als Jacob Do Bandolim, Dave Apollon en Enrico Marucelli. Hij staat nog aan het begin van zijn loopbaan, maar is al net zo avontuurlijk ingesteld als Wakefield, en de samenwerking tussen de twee verliep dan ook uitermate soepel. Elk nummer hoefde maar twee keer gespeeld te worden, want de liefde voor de mandoline en het overduidelijke speelplezier spat er overal vanaf.

En wat voor de luisteraar van al dit moois vooral zo leuk is - ze zijn niet bezig met "showing off" - ze proberen geen indruk op elkaar te maken, maar zijn eigenlijk alleen maar bezig om heerlijk samen de prachtigste muziek te maken. En dat levert, ook met klassiekers, tradionals, en soms bijna doodgespeelde nummers, toch steeds heel spannende muziek op.

De vrienden die meespelen zijn Tom Mindte, die één keer de derde mandoline speelt en een paar keer accordeon, Stefan Custodi op bas en nog een andere jonge hond uit de stal van Patuxent, Brennen Ernst, op gitaar.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine