Abu Djigo was een Senegalese Belg, een virtuoos gitarist en componist, die met zijn muzikale vrienden een album zou maken voor homerecords.be. Door een noodlottig ongeval kwam er onverhoeds een einde aan het leven van Abu, maar de vrienden besloten het album af te maken, en er een tribute voor Abu van te maken.

Dat blijkt een voortreffelijk idee, want het is een aangrijpend mooi album geworden. Abu blijkt inderdaad machtig mooie composities te hebben geschreven, magnifieke gitaarpartijen te hebben gespeeld, en daar hebben zijn vrienden geweldig mooie arrangementen omheen gemaakt. Omar Ka zingt op vier nummers, Baba Sissiko zingt op twee nummers en speelt sologitaar in het slotnummer, Seringe Mc Gueye zingt op drie nummers en speelt percussie, Afra Mussawisade is de drummer en percussionist en de muzikale leider van het gezelschap en de producent.

Dan zijn er ook nog wat gastmusici – de Argentijnse Gabriel Perez op saxofoon, de Nederlander Fons Laar op gitaar, de Belg Wouter Vandenabeele op viool en Prosper Kasse op bas en tweede stem. Een geweldige band, die met passie een magnifiek album maakte – een mooier tribute had Abu zich niet kunnen wensen.

Luister hier naar een paar fragmenten:

abu- amadra     
abu- abu     
abu- blues in a