Jaune Toujours, de Belgische jazzfolkrockwereldfusionband die onder meer veel Balkan in haar muziek stopt, speelde voor het eerst in de zomer van 2006 samen met de Gangbé Brass Band uit Benin, en dat smaakte duidelijk naar meer. In oktober 2011 gingen ze samen op tournee en in de voorzomer van 2012 deden ze dat nog een keer.

Op Afrobelbeat kun je een aantal voorbeelden horen van hun vruchtbare, en vooral buitengewoon opwindende samenwerking, die vooral heel vanzelfsprekend klinkt, zo soepel en swingend is dit.
On Y Va! werd geschreven door Piet Maris en Théophane Raballand van Jaune Toujours, samen met Eric Yovogan, de trompettist en leider van Gangbé Brass Band, en dat geldt ook voor Ciel Orange. Tour du Midi is van Maris en Raballand, en het livenummer La Porte du Non Retour is van Yovogan, en bij dat laatste nummer kun je alleen maar verzuchten dat je wou dat je erbij geweest was – wat moet dat een geweldig liveconcert geweest zijn! De cd duurt maar een klein half uur, en is eigenlijk niet meer dan een uitgebreide single, maar wat is dit een heerlijk stukje muziek! Dat smaakt naar meer, heren!

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

      on y va!

      tour du midi

      la porte du non retour (live in brxl)