A.G.A Trio bestaat uit drie musici uit de Kaukasus, een uit Armenië, een uit Georgië en een een uit Anatolië, het Aziatische deel van Turkije. Drie virtuozen die zichzelf al op veel fronten hebben bewezen, niet alleen in de traditionele muziek van hun thuisland, maar ook in de jazz, Balkan ska, elektronica, folk, klassiek enzovoorts.

Deniz Kartal studeerde af in Turkse volksdansmuziek in 2005. Sindsdien ging hij op avntuur: Balkan ska, reggae, electronika en folk. Hij trad op met bands in Turkije,  Zweden, Duitsland en de Tsjechische Republiek.
Mikail Yakut studeerde klassieke accordeon en jazz piano, hij is a lid van twee bands en zit onder veel meer in een elektro-akoestisch techno duo met Korhan Erel.
Arsen Petrosyan is een jonge duduk meester die al meerdere prijzen heeft gewonnen. Hij woont in Charentsavan, Armenië. Hij heeft internationaal getoerd  en creëerde diverse collaboraties die de grenzen van  traditionele Armeense muziek ver overschrijden.

Als A.G.A Trio hebben deze drie elkaar gevonden in de muziek van de Kaukasus, de weemoedige liederen, de liefdesliederen van troubadours, weeklachten voor de gevallenen, respect voor de natuur, en vooral de ontmoeting van mensen over de schitterende bergen van de Kaukasus.

Instrumentale verhalen, pure poëzie, muziek om volledig op weg te drijven, zo prachtig. Hoopgevende muziek ook. Mooi mooi.

Luister hier naar een paar fragmenten:

aga trio - erzrumi shoror     
aga trio - noubar noubar & yare mardu     
aga trio - keto da kote & ttsekva kartuli