Peter Kalb is een bescheiden Nederlandse flamencogitarist die zijn artiestennaam El Periquin in Spanje kreeg toen hij daar flamencolessen volgde. Hij is bescheiden omdat hij in zijn veertigjarige loopbaan nog maar tien albums heeft uitgebracht, die vaak ook maar iets meer dan een half uurtje duurden. Maar elk album was dan wel weer zo gepassioneerd en intensief, dat je altijd het gevoel had dat je veel langer had zitten luisteren.

Voor zijn tiende album, Homecoming, wou hij terug naar de basis, dat wil zeggen in zijn eentje, liefst in een kerkje met een mooie akoestiek wat nummers opnemen. Dat kerkje diende zich onverwacht snel aan, in Santa Cruz in Portugal en bleek al jaren buiten gebruik en perfect geschikt.

Het ligt midden in de bergen en je kunt als je heel goed luistert af en toe misschien een vogel, een vleermuis of een kraakje horen, maar dat maakt deze cd alleen maar mooier. Tien nummers, een deel nieuw, een deel bewerkte oudere nummers, en allemaal fenomenaal mooi.

Luister vooral vaker naar dit album, want deze ingetogen, gepassioneerde muziek geeft zijn geheimen niet in één keer prijs, en de albums van El Periquin zijn allemaal, stuk voor stuk, juweeltjes om te koesteren en steeds weer opnieuw te ontdekken, en dat geldt zeker ook voor dit prachtexemplaar. Mooi!

Luister hier naar een paar fragmenten: