G.Combo is het project, of als je het zo noemen wil de band van Owem_G, een Spaanse producer, dj en muzikant die tegenwoordig in Lissabon woont en werkt. Hij begon muziek te maken toen hij in 2003 naar Nederland ging waar hij in clubs geïnteresseerd raakte in reggae, triphop, latin en funk. Toen hij terug ging naar Spanje raakte hij in Barcelona door een groep muzikanten waar hij mee werkte geïnteresseerd in Latijns-Amerikaanse muziek, dus toen kwamen rumba en bossa bij de hiphop en de dub.

Wereldfusie dus, vermengd met een dosis elektronica, en dat alles lekker relaxed gebracht. Maar wel met een mix die fascineert, want alles lijkt organisch bij elkaar aan te sluiten en met elkaar te versmelten. G. Comba is half een live band, half een soundsystem. Het klinkt allemaal zomers, ontspannen en de band is subliem, met een aantal voortreffelijke blazers – Joel Pinto op sax, Iris Ceulemans trombone, Bea Borio klarinet, Mattia Corda trompet (en piano), aangevuld met drummer/percussionist Joao Maia en violist Marino Munitic. Owen zelf zingt, speelt gitaar, accordeon, bas, drums en percussie.

Gran Reserva is een verrukkelijk album dat bovendien bedrieglijk ontspannen en simpel klinkt, want als je wat vaker luistert hoor je pas goed hoe geraffineerd alles in elkaar zit en hoeveel kleine verrassingen er nog in de muziek verstopt zitten. Een absolute aanrader!

Luister hier naar een paar fragmenten:

g. combo - gran reserva     
g. combo - mellow dub     
g. combo - sweet cumbia