De Amsterdam Klezmer Band bestaat al meer dan twintig jaar, maar de band is muzikaal nog steeds op avontuur, waarbij de meeste bandleden ook composities leveren, waardoor elke nieuwe cd weer een verrassend album wordt.

Some Kind of Golem begint met een compositie van Job Chajes, Aunt Pepie, over zijn enige familielid dat nog leeft dat de holocaustkampen overleefd heeft. Tente Pepie woont tegenwoordig in Amerika, is bijna honderd en vertelt op scholen nog steeds over haar kampervaringen.

Whirligig is een compositie van trompettist Gijs Levelt, opmerkelijk genoeg voor de accordeon, terwijl tromboniist Joop van der Linden een ode aan de fanfare van zijn jeugd schreef, Fanfare Euphoria.
Nachtrit is een magnifieke tweestrijd tussen Job Chajes en trompettist Gijs Levelt die eerlijk gezegd beter live tot zijn recht komt dan op deze cd. Ook klarinettist Janfie van Strien leverde composities aan voor dit album, en zelfs accordeonist Theo van Tol, die na de opnames helaas overleed, schreef nog Breekbrood voor deze cd.

Een zeer gevarieerd album dat toch ook weer een eenheid vormt, zoals alleen de Amsterdam Klezmer Band dat voor elkaar kan krijgen. Een absolute aanrader.

Luister hier naar een paar fragmenten: