Kyo Shin Do is een opmerkelijke band, die de Japanse drumtraditie van een unieke kant benadert. De vijf bandleden zijn niet alleen geschoolde taiko drummers, ze zijn ook karate-experts, en dat nemen ze in hun spectaculaire optredens allemaal mee. Nog iets opmerkelijks – het gaat hier om een Italiaanse band.

Ze klopten dan wel weer aan bij taiko-legende  Joji Hirota om hun album te produceren, en die leverde ook een paar composities, waaronder Suisei Hanabi II, oftewel Kometen en vuurwerk. De Italiaanse taikogroep is al sinds 2004 actief, en dat kun je horen – het gaat hier echt om een goed-geoliede machine, en hun eigen composities mogen er ook zijn. Luister maar eens naar Hinode (zonsopkomst) van Mirco Taddei, die ook de afsluiter Oh Nami (de golf) schreef, of naar Bushi no Ikioi (de kracht van de strijder) van Cristina Ottaggio. De band bestaat overigens uit twee vrouwen en drie mannen.

Muziek om lekker hard uit de boxen te laten knallen voor je dagelijkse dosis adrenaline. Een heerlijke oppepper. Dan heb je verder geen kunstmatige middeltjes meer nodig, haha.

Luister hier naar een paar fragmenten:

kyo shin do - hinode     
kyo shin do - suisei hanabi ii     
kyo shin do - bushi no ikioi     
kyo shin do - oh nami