Liga Latina is een Scandinavische, voornamelijk Deense band  die Latijns-Amerikaanse muziek maakt. De band draait om singer/songwriter Mike Hecchi die zingt, en vooral Spaanse gitaar speelt, en die Spaanse gitaar springt er elke keer uit. Die gitaar maakt de muziek van Liga Latina net even beter dan de gemiddelde Cubaans-geïnspireerde band, want van hun zang moeten ze het niet echt hebben, die is redelijk maar niet echt opmerkelijk te noemen, maar die gitaar, ja!

Verder bestaat de band uit Michell Boysen op contrabas die zijn laatste conservatoriumjaar in Brazilië doorbracht om zich in latijnsamerikaanse ritmes te specialseren. Bo ‘BoJo’ Johansen (Little
Havana) op percussion, studeerde aan het Instituto Superior del Arte in Havana en schreef boeken over Cubaanse ritmes. Theo Hjorth op piano, kreeg les van César ’Pupy’ Pedroso zelf, van de legendarische Los Van Van in Cuba, en tenslotte Rune Krogshede op trompet die in Brazilië en Cuba studeerde en die tourde met het Cubaanse orkest Chappottin Y sus Estrellas. Als gasten hoor je dan nog de in L.A. wonende Deense jazz gitarist, Alex Olesen, Lasse Høj Jakobsen op viool en de Amerikaans-Cubaanse jazzzangers Cassia De Mayo.

Liga Latina is het titelloze debuut van de band, dat vooral op instrumentaal vlak volledig weet te overtuigen. Oh, en ze schrijven al hun materiaal zelf, en die liedjes zijn stuk voor stuk erg goed, zeker die van frontman Mike Hecchi.

Luister hier naar een paar fragmenten:

liga latina - la venganza     
liga latina - revealed     
liga latina - y tu que has hecho