Zangeres Nakany Kanté verhuisde in 2009 van Guinée naar Barcelona. Zoals de titel van haar derde album De Conakry a Barcelona al een beetje aangeeft, nam ze het album zowel in haar geboortestad Conakry als in Barcelona op. Ze maakte met dit album een verrukkelijke zomerplaat die weliswaar onmiskenbaar West-Afrikaans klinkt, maar waar ze ook Spaanse en pop-invloeden door heeft geroerd.

Swingende, vrolijke en zeer dansbare muziek wordt afgewisseld met melancholieke ballades, en alles klinkt even goed. De arrangementen zijn geweldig, de zang is meeslepend, de liedjes blijven hangen en zijn zeer gevarieerd, en alles bij elkaar is het een album dat je gerust een klein meesterwerkje kunt noemen.

Guinese muziekinstrumenten als tama, djembé, sabar, balafoon, kora en kalebas worden op een vanzelfsprekende manier met elektrische gitaar, bas en drums gecombineerd, en dat klinkt allemaal alsof het altijd zo geweest is, maar de combi is wel degelijk verrassend en nieuw. Sublieme West-Afrikaanse wereldfusie om verliefd op te worden.

  • Nakany Kante – De Conakry a Barcelona – Slowwalk Music – Kasba Music – Distr Xango

Luister hier naar een paar fragmenten:

nakany kante - ikanawa     
nakany kante - sia     
nakany kante - papada