Rosa e Fuoco blijkt al het zevende album te zijn van de gypsy-folk-rockband Nuove Tribù Zulu die al z’n twintig jaar actief is, begonnen vanuit de steegjes van Rome. Een reis naar India had grote invloed, met name de ontmoeting met musici van de nomaden van Rajastan. Dat leverde twee “Indiase” albums op, maar op dit nieuwe album kun je de geur van India nog steeds ruiken.

Het album is geschreven, gearrangeerd en geproduceerd door Andrea Camerini , Paolo Camerini en Ludovica Valori, maar ze hebben ook nog behoorlijk wat gasten uitgenodigd, waaronder een paar fenomenale blazers en strijkers, plus nog wat speciale gasten, zoals MC Shark en het Piccola Tor Orchestra Pignattara, die voor wat extra vuurwerk zorgen.

Het resultaat is verbluffend en in geen enkel vakje te plaatsen. Zigeunerfolkrock misschien ja, maar wat zegt dat dan helemaal? Internationale muziek die het avontuur zoekt, en die verbinding zoekt en daar elke keer verbazingwekkend goed in slaagt. Uitgebracht door SquiLibre, met een prachtig boekje om de cd heen. Een absolute aanrader.

Luister hier naar een paar fragmenten: