Regard Persan ontstond na een magisch concert in Montreal in 2013. Drie musici uit Iran die in Canada terecht waren gekomen, drie virtuozen op hun instrument, en alledrie avontuurlijk, bereid om van de gebaande, traditionele paden af te wijken, waardoor er op een bijna jazzy manier een nieuwe Iraanse muziek ontstaat.

Saeed Kamjoo op kamanche (Iraanse viool. zou je kunnen zeggen), Ziya Tabassian op tombak (een Iraanse drum), en Pooria Pournazeri op tanboor (de Koerdische luit), met als gast op een paar nummers Habib Hosseini, stem.

De composities zijn van de drie leden van het trio, maar steeds geïnspireerd door klassieke en lokale Perzische muziek. De verwerking van hun eigen invloeden noemen ze zelf de onzichtbare reis die de muziek maakt, vandaar de titel van hun album Invisible.

Winter in Quebec, waarmee het album opent, is een compositie van Pournazeri, Crossed Parallels, halverwege het album, is van Saeed Kamjoo en de afsluiter, Tehran, is weer van Saeed Kamjoo. Een fraai, ongrijpbaar groeiplaatje.

Luister hier naar een paar fragmenten:

regard persan - winter in quebec     
regard persan - crossed parallels     
regard persan - tehran