Saouta is een multiculturele band in alle opzichten – jazz, Indiase muziek, Keltische en Arabische muziek ontmoeten elkaar en gaan samen muzikaal op avontuur, met magische resultaten. Ode to Travel heet hun album, en dat is een pakkende titel, want reizen zorgt hier voor een samenkomst die rijkdom oplevert aan muzikale ideeën, aan meeslepende muziek, aan passie en gedreven samenspel.

De sopraansaxofoon van Damien Brassart, die ook voor de composities tekent, de oud van Aktam Ben Romdhane, de contrabas van Jim Monneau en de tablas van Bernard Flament verstrengelen zich op wonderbaarlijke wijze, ook in de fluisterzachte stukken – ze kleuren prachtig bij elkaar en de vier musici weten door hun intonaties en hun timing een uniek eigen muzikaal universum te creëren, waar je als luisteraar heerlijk in kunt verdwalen.

Ode to Travel werd uitgebracht door het onvolprezen Luikse platenlabel homerecords.be, dat zijn horizon steeds meer lijkt te verbreden, en steeds avontuurlijker muziek blijkt uit te brengen – de catalogus wordt er alleen maar mooier van.

Luister hier naar een paar fragmenten: