De warme, donkere stem van Xavier Alberto is perfect voor de weemoedige, van heimwee doortrokken tango’s die La Ocasión speelt. Alberto wordt daarbij perfect ondersteund door drie Nederlandse muzikanten die alledrie laten horen dat ze het perfecte fingerspitzengefühl hebben voor juist de weemoedige vorm van de tango. Met zijn drieën (gitaar, cello en accordeon) weten ze een schitterend vol geluid te produceren.

Er staan op hun cd Tómalo O Déjalo klassiekers van zowel Carlos Gardel als Astor Piazzolla, en het knappe is dat ze er door hun volstrekt eigen aanpak een mooie eenheid van weten te maken, waardoor het een mooi afgewogen, uitgebalanceerd album is geworden. Warm, weemoedig en melancholiek, en als Alberto over Buenos Aires zingt voel je de heimwee tot in je buik.

Ook doodgespeelde klassiekers als La Cumparsita of Mano A Mano klinken hier alsof ze speciaal voor deze band geschreven zijn. Aangrijpende muziek, maar ook muziek om op te dansen of te feesten. En het is vooral die stem van Xavier Alberto die je onvermijdelijk in een melancholieke stemming weet te brengen. Prachtig.

Via hun site kun je niet alleen naar hun muziek luisteren, je kunt ook hun cd bestellen voor een belachelijk laag bedrag (twaalf euro inclusief verzendkosten).