No Angry Young Man is een Belgisch trio. Jeroen van Ham zingt en speelt gitaar, Pieter Hulst zingt tweede stem en speelt cello, percussie, (en piano op Wine And Candles) en Johan Loeckx zingt ook tweede stem en speelt grand piano en keyboards. Op hun titelloze cd spelen bovendien wat gerenommeerde gasten mee uit de Belgische pop- en folkscene. De muziek draait om piano, cello en gitaar en is wellicht het beste te omschrijven als pop met folk-elementen en jazzy kantjes. Soms moet je ook aan de Britse vaudevilletraditie denken of, met name wat betreft de arrangementen, aan de liedjes van Randy Newman. De band heeft in haar zelfgeschreven liedjes een goed gevoel voor mooie en pakkende melodieën, en de arrangementen zijn vaak verrassend en altijd effectief.
We laten hier het begin van het eerste nummer horen, waarin je goed kunt horen hoe een nummer op een collage-achtige manier in elkaar gestoken is, en een stukje uit het aanstekelijke, bijna feestelijke Wine and Candles.
Het enige punt van kritiek betreft de teksten. Die blijven te vaak, zoals wel vaker bij Nederlandstalige songwriters die per se in het Engels willen schrijven, steken in cliché’s en oppervlakkigheden. Jammer, want in potentie had dit een absolute topplaat kunnen zijn; nu is het gewoon een uitstekend album geworden. Wel een band om in de gaten te houden.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.