Je moet wel een behoorlijke portie lef hebben om je als band Young Sinatras te noemen. Want dan durf je het blijkbaar op te nemen tegen de crooner aller crooners, The Voice. We dachten eerst nog dat het wel om een parodie zou gaan, maar de heren gaan er serieus tegenaan, met een blazerssectie waar je “U” tegen zegt en een zeer uitstekende zanger.

Die zanger, Paul van Kessel, is geen Frank Sinatra, laten we dat even voorop stellen, maar de band geeft met de bandnaam wel aan in welk segment van de muziek je ze moet zoeken, en dat geconstateerd hebbende doen ze het absoluut niet slecht, en soms zelfs verbijsterend goed. Want wie had gedacht dat je van Michael Jackson’s Billy Jean de perfecte croonerssong zou kunnen maken? Maar dat lukt wonderbaarlijk goed. En dat geldt ook voor een nummer als People Are Strange, oorspronkelijk van een band die op het eerste gezicht wel heel ver van de wereld van Sinatra afstaat, The Doors.

Verder worden er wel degelijk wat echte klassiekers uit het genre gezongen als I’ve Got You Under My Skin dat hier een prima, stevige uitvoering krijgt en Moon River, dat door de drummer mooi op spanning gezet wordt. De band is helemaal top overigens, met een fraai vol, bijna big bandgeluid. Voor de liefhebbers van crooners en van mooie, ouderwetse, compact gespeelde jazz is dit album, This Day!, een echte aanrader.


Als je de Young Sinatras live wil zien:

26 februari 2008 – Rotterdam (Dizzy) – 22:00

9 maart – Amsterdam (Panama) – 20:00
29 maart – Lelystad (Agora Theater) – 20:00

18 mei – Amsterdam (Panama) – 20:00
20 mei – Roosendaal  – evening

8 juni – Amsterdam (Panama) – 20:00

13 juli – Amsterdam (Panama) – 20:00

10 augustus – Amsterdam (Panama) – 20:00