zipperer...

mannen achter een cowboyhoed
- john zipperer
- steve scott country

steve scott country

 

Twee mannen die zich op het hoesje van hun cd verschuilen achter hun cowboyhoed - dan is de neiging om hun muziek te gaan vergelijken bijna onweerstaanbaar. De sfeer van de hoesjes is wel iets anders - de een heeft een leren broek aan en heeft er een professionele geposeerde foto van gemaakt, de ander loopt in de winter ergens buiten onder een afdakje in een spijkerbroek, maar beide maken ze zich onzichtbaar. Valse bescheidenheid?

John Zipperer - Full Circle

Zipperer is de man in de spijkerbroek, en hij maakt zeker geen gladde country, maar eerder folk-country met bluegrass-invloeden. Er wordt lekker gezongen, ook meerstemmig, en alle sterke nummers zijn door Zipperer zelf geschreven ( op de cover van Van Morrison's Brown Eyed Girl na). De arrangementen zijn geweldig, er wordt fantastisch samengespeeld en je verveelt je als luisteraar werkelijk geen seconde. Energiek, bevlogen, en met voortreffelijke teksten ook nog. Een groeiplaatje van zeer grote klasse. Zipperer komt overigens uit CalforniŽ.

Steve Scott Country - Those Tears I've Cried

Steve Scott Country (het toegevoegde "Country" geeft aan dat we met een band te maken hebben) komt uit Detroit, al klinkt het op het eerste gehoor allemaal erg traditioneel Nashvilliaans country. Toch is dit net even een tikkeltje anders en ietsje beter dan de gemiddelde doorsnee country-artiest-met-cowboyhoed-en-leren-broek. Het is op het eerste gehoor wel iets gladder en wellicht beter geproduceerd dan Zipperer, maar doet er uiteindelijk nauwelijks voor onder. Dit is wat meer countryrock, met af en toe wat stevig gitaarwerk. Als je van country houdt een absolute aanrader.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine