de bende van drie...

de bende van drie

 

Het kleine Nederlandse LopLop Records is een platenlabel dat het avontuur op verschillende terreinen aandurft. Verschillende vormen van wereldfusie, of, zoals in het geval van de Bende van Drie, een mix van folk en jazz, met toch ook hier wereldmuziek, die subtiel door het toch al spannende mengsel is geroerd.

De Bende van Drie is een ongewoon trio, met een contrabassist (Dion Nijland), een accordeonist (Pieter Jan Cramer van den Boogaart) en een alt- en baritonsaxofonist (Onno van Swigchem). Componeren doen ze alledrie, en het resultaat is zonder meer verbluffend te noemen. De instrumentale muziek die ze maken kan nauwelijks gecategoriseerd worden, want het is in even sterke mate folk als jazz, maar je hoort ook flarden tango voorbijkomen, en het laatste nummer heet niet voor niets Doedelzakken in de Balkan.

Muziek van overal en nergens dus, door deze drie rasmuzikanten samengeroerd tot een uniek mengsel dat je misschien nog het beste tot wereldjazzfolkfusie zou kunnen omdopen. Veel doet het er overigens niet toe, dat stempeltje, want het gaat hier vooral om zeer mooie, avontuurlijke muziek die door iedereen met open oren gewaardeerd zal worden.

Wat dat betreft zijn het mooie tijden voor elke muziekliefhebber die niet in hokjes denkt nieuwe paden, zoals deze van de Bende van Drie, maken een muzikale avonturenreis weer eens echt de moeite waard.

terug naar de startpagina van moors magazine