de benonies...

de benonies

de band...

Passie kom je op de onverwachtste plekken tegen, en voor de onverwachtste zaken. Acht Amsterdammers die gepassioneerd Italiaanse filmmuziek spelen, dat is eigenlijk in deze kleine wereld nieteens zo vreemd meer. Als je ziet hoeveel wereldmuziek er tegenwoordig gemaakt wordt door opmerkelijk samengestelde gezelschappen is dit nog een vrij milde vorm van culturele buitenbeensheid.

Op Roma, de tweede cd van het gezelschap (de eerste heette Milano) vind je veel filmmuziek van Nino Rota, de man die de muziek maakte bij de films van onder meer Fellini, maar bijvoorbeeld ook een nummer van Paolo Conte. Swingende nostalgie, meeslepende circusmuziek, met vleugen harmonie en fanfare, jazz, opera, klezmer en balkanbrass. Duitse cabaretmuziek uit de jaren dertig, zuidamerikaanse toefjes, maar de sfeer is en blijft die van weemoedige, zachtswingende Italiaanse filmmuziek.

Muziek dus om op weg te dromen, en wat vooral zo opmerkelijk is, is dat dat groepje Amsterdammers die sfeer van ItaliŽ in de jaren vijftig zo perfect weet neer te zetten. Warm en knus. Weemoedig en swingend. Mooi.

terug naar de startpagina van moors magazine