bijlo met de bijlo's...

vincent bijlo

 

 

 

Vincent Bijlo is een blinde cabaretier die ik, eerlijk gezegd, alleen vanuit mijn ooghoeken een heel klein beetje gevolgd heb tot nu toe. Maar nu ligt er "met de Bijlo's", een cd met dertien liedjes van Vincent Bijlo, gespeeld en gezongen door Vincent Bijlo. Dat betekent dat hij niet alleen alle instrumenten bespeelt maar ook de koortjes inzingt. Dat pakt verbazingwekkend goed uit.

Nu is een plaat waarbij je, als je dit allemaal weet, uitroept dat het knap gedaan is allemaal, voor mij nog niet voldoende om enthousiast over te worden. De liedjes mogen dan optimaal gebracht worden, het moeten om te beginnen gewoon goede liedjes zijn. En dat zijn het. Bijlo heeft het niet al te nadrukkelijk over zijn blindheid, maar refereert er meer met een lichte glimlach aan, en zijn liedjes zijn regelmatig erg grappig, maar soms ook gewoon ontroerend of tot nadenken stemmend.

Dat betekent dat we hier geen cabaretplaatje horen, maar gewoon een reeks goede liedjes, uitgevoerd in een stijl die ergens tussen pop en rock inhangt. Luister naar De Maan, en je hoort Lennon en de Beatles. Leuk dus.

terug naar de startpagina van moors magazine