spelend bij de film

blue dew - little whisky child
- de film

blue dew

john beumer vertelt...

film en band

 

We hebben het hier al eerder gehad over de Zwolse band Blue Dew en haar liefde voor Ierse muziek en Ierse verhalen. Hun laatste voorstelling Little Whisky Child was weer een prima voorbeeld van een goed verhaal dat ondersteund en versterkt wordt door muziek, zowel liedjes als instrumentals.

Nu is Blue Dew net een stapje verder gegaan. Ze hebben het verhaal van Little Whisky Child verfilmd, en deze film (zonder geluid) wordt nu op groot doek geprojecteerd  terwijl de band live de muziek erbij maakt en het verhaal vertelt. Dat stelt weer geheel andere eisen aan de band, want het tempo wordt nu volledig gedicteerd door de film. Er mag nu echt geen snaar knappen, want de film draait door.

Dat Blue Dew een unieke band is, die op een overtuigende manier verhalen en liedjes aan elkaar weet te koppelen, dat wisten we al. Nu, met het verhaal extra op film, wordt er een nieuwe dimensie toegevoegd die de verhalen extra de moeite waard maakt. Kijk dus vooral eens op de site van Blue Dew en ga naar een van hun voorstellingen. Misschien kom je wel ontgoocheld naar buiten, zoals een bezoekster die uitriep dat ze zich toch wat bekocht voelde omdat de band maar zo kort gespeeld had. Even later realiseerde ze zich dat de voorstelling ruim twee en een half uur geduurd had... Kortom: Blue Dew weet je echt een verhaal in te trekken, en je avond is dan ook zó om.

terug naar de startpagina van moors magazine