fresedo in stereo...

fresedo en estereo

cd vormgegeven als single...

Tango heeft op mij een geweldig stimulerend effect, zeker als het goed gespeeld wordt, zoals door Osvaldo Fresedo en zijn orkest in de jaren vijftig en zestig. Er is nu een plaat uit 1962 op cd verschenen die op mij meteen het juiste effect had, en zelfs nog iets meer - ik word er niet alleen ontzettend vrolijk van, ik ga ook meteen dansen. Ik weet dat het een idioot gezicht moet zijn, een man die in zijn eentje in een lege kamer als een gek staat te dansen bij tangomuziek, maar het is sterker dan mezelf, en ik geniet er ontzettend van.

Van Osvaldo Fresedo is vrij veel op cd verkrijgbaar, maar niet zo heel erg veel uit zijn beste periode, de jaren vijftig en zestig. Fresedo en Estereo is uit 1962 en je hoort de man en zijn orkest hier op zijn allerbest. Zet het eerste nummer, Re Fa Si hard op en je bent vertrokken. Dit nummer heeft alles wat een goed leven ook zou moeten hebben - een beetje melancholie, gefluister, geschreeuw, en vooral heel veel pure levenslust. Er wordt strak gespeeld, maar ook melodieus en met schwung. Fresedo is hier ook op zijn allerscherpst als het om de details gaat - de piano geeft precies raak de juiste accenten aan, de xylofoon zorgt voor een enkele, raakgeplaatste noot, de strijkers swingen op een strakke manier, de bandoneon sleept je mee. Passie, weemoed, en, nogmaals, pure levenslust. Magnifiek.

Deze cd, en verder alles op tangogebied kun je prima kopen bij Tango Store, een Argentijnse tangowinkel. Schrik niet van de prijzen, want deze cd kostte me 54 Argentijnse dollars, maar dat bleek nog geen dertien euro te zijn, inclusief verzendkosten.

  • Osvaldo Fresedo Y Su Orquestra Tipica - Fresedo En Estereo - Columbia 8869 7162612
  • Tango Store

tangoschilderij in haren...

Toen ik een rondleiding kreeg door het af te breken Hotel Pension de la Promenade kwam ik ook in het atelier van kraakwacht Marguerita, en daar stond dit schilderij op de ezel.

 

terug naar de startpagina van moors magazine