old town rock and roll

adam carroll

 

 

Als je Rock 'n' Roll verwacht op Adam Carroll's album Old Town Rock 'n' Roll zul je je verwachtingen een beetje moeten bijstellen. We horen hier een intelligente singer/songwriter die weliswaar af en toe een rockgitaar probeert binnen te smokkelen, maar die nog het meest doet denken aan de groten in het genre - John Prine, Dylan en Guy Clark. Als je van de fraaie liedjes en de manier van brengen van deze mannen houdt moet je beslist ook naar Adam Carroll luisteren.

Carroll schreef alle liedjes zelf, al zijn er een paar samen met anderen geschreven. Hij speelt gitaar, zowel akoestisch als elektrisch, orgel en zingt zowel lead als tweede stem. Scott Nolan produceerde, schreef mee aan Hi Fi Love en speelt ook gitaren, bas, piano, mandoline, mondharmonica en hij zingt mee. Dan hebben we nog Joanna Miller op drums en achtergrondzang, Adrian Schoolar op dobro.

De arrangementen zijn zeer to the point en versterken, zoals het hoort, de liedjes, en dat geldt ook voor de zang - Carroll voelt perfect aan wanneer een tweede stem zijn tekst versterkt, en wanneer er even loosgegaan moet worden. De liedjes lijken bijna live te zijn ingespeeld in de studio,en daardoor heb je het gevoel dat je naar een intieme sessie zit te luisteren van bevriende musici die voor hun plezier een paar mooie liedjes voor je zitten te spelen. Het levert een mooi intiem meesterwerkje op. Een aanrader.

 

terug naar de startpagina van moors magazine