the food of love...

belshazzar's feast

 

 

Paul Sartin en Paul Hutchinson vormen samen Belshazzar's Feast, een Britse folkband die traditionele Britse folk speelt, of in ieder geval muziek die altijd zo klinkt. De twee zijn niet te benauwd om allerlei muziek naar hun hand te zetten, waardoor je hier ook kunt genieten van Eine Kleine Nachtmusik of Lente uit de Vier Seizoenen, maar nu vermomd als een traditioneel Brits stukje muziek, maar ook Cal van Mark Knopffler of Yakety Sax van Boots Randolph, tot en met Rock Around The Clock krijgen de behandeling. Alles gespeeld alsof de originele versies gejat zijn en deze middeleeuws klinkende versies eigenlijk de echte originals zijn.

Dat is al bijzonder natuurlijk, maar Belshazzar's Feast doet meer dan alleen een wisseltruc, ze spelen ook met zoveel overtuiging en plezier dat je ook als je niet van traditionele folk houdt kunt genieten van deze twee. Het is in het geval van hun dubbelaar The Food Of Love aan te raden met de tweede cd te beginnen. Dat is een live album dat gepresenteerd wordt als "Complimentary Appetiser", en dat is ook precies zoals hij wat mij betreft werkt, als een opwarmer. De twee heren laten horen dat ze voor publiek niet alleen virtuoos uit de hoek kunnen komen, maar dat ze ook op een bijzonder grappige manier een zaal op stelten kunnen zetten, met valse eindes, rare zogenaamde fouten en andere muzikale grappenmakerij waarmee ze een hele zaal niet enkel aan het lachen krijgen, maar vooral ook scherp houden.

Op de studioplaat hoor je dan dat ze ook subtiel en ontroerend kunnen spelen, en dat ze ook nog eens bijzonder goed kunnen zingen. Paul Sartin speelt viool, hobo en zingt, terwijl Hutchinson accordeon speelt. En samen kunnen ze toveren.

terug naar de startpagina van moors magazine