brother to the wind

craig bickhardt

 

 

Ik moet bekennen dat ik nog nooit van Craig Bickhardt had gehoord, maar soms zijn er kleine aanwijzingen dat het wel eens goed zou kunnen zijn. Als zowel Tim O'Brien als Darrell Scott meespelen bijvoorbeeld is dat zeker een reden om er eens goed voor te gaan zitten. Er staan meer bekende namen op de lijst van mensen die meedoen op Brother to the Wind, zoals Lloyd Maines, Rusty young, Terri Hendrix, Maura O'Connell, Janis Ian en Beth Nielsen Chapman.

Bickhardt schreef alle liedjes zelf, meestal samen met anderen, en ze zijn allemaal goed. Met de arrangementen en de tweede stemmen zit het uiteraard ook goed, en het resultaat is dan ook een fraai, subliem, subtiel plaatje. Een absolute aanrader voor iedereen die van goede liedjes met goede teksten en mooie melodieŽn houdt die ook nog eens erg mooi gebracht worden.

Bickhart schijnt voor dit album uit de ruim achthonderd liedjes die hij schreef voor anderen eindelijk eens een keuze te hebben gemaakt van zijn eigen favorieten. Dat verklaart wel iets over de onverwachte kwaliteit waar we hier zomaar ineens mee geconfronteerd worden. Bickhardt hoeft ook duidelijk niets te bewijzen, hij zingt gewoon op een buitengewoon ontspannen manier zijn magnifieke liedjes, bijgestaan door de beste muzikanten en zangers en zangeressen die hij kon vinden. En dat leverde een juweel van een plaatje op, dat we rustig een absolute aanrader kunnen noemen.

 

terug naar de startpagina van moors magazine