franse akoestische muziek...

putumayo presents
acoustic france

 

Ik heb hier al eerder gepleit voor een mogelijkheid om een abonnement te nemen op de cd's van Putumayo, want elke aflevering is goed. Ik krijg zo langzaamaan ook steeds meer bewondering voor de samenstellers van de Putumayocompilaties.

Bij Acoustic France zit je ook meteen weer in een relaxte, zacht swingende zomerstemming met het heerlijk lome en grappige Assedic van Les Escrocs. Die wordt meteen gevolgd door de soepele gypsie swing van Thomas Dutronc, die de swing niet van een vreemde heeft - hij is de zoon van Jacques Dutronc en Francoise Hardy. Maar die aanbeveling heeft hij helemaal niet nodig - deze Dutronc redt het zeer prima op eigen kracht. Heerlijke muziek.

Ook als je nu eindelijk wel eens wil weten hoe Frankrijk's First Lady Carla Bruni nu eigenlijk klinkt kun je hier terecht. En ook dat valt meer dan mee, want Bruni had al twee prachtplaten gemaakt voor ze op die andere manier in de publiciteit kwam. Werkelijk het enige dat je op dit album zou kunnen aanmerken is dat het met zijn twaalf nummers wat kort is, maar daar staat tegenover dat het, net als al die andere prachtcompilaties, spotgoedkoop is.

En ook deze aflevering heeft weer het effect dat een echt goede compilatie op mij altijd heeft - ik ga onmiddelllijk verder speuren naar meer muziek van een aantal artiesten die hier te horen zijn. Los van dat is het gewoon een ideaal ontspannen zomerplaatje waar je gegarandeerd een goed humeur van krijgt.

  • Putumayo presents Acoustic France - PUT 281-2

terug naar de startpagina van moors magazine