wereldfeestje...

samba salad

zingen zonder zijwieltjes...

Rita Iny en Herman Link zijn de drijvende krachten achter Samba Salad, de internationaal-Nederlandse band die al jaren aanstekelijke wereldmuziek maakt voor kinderen. Als je hun cd's van de afgelopen kleine vijftien jaar gemist hebt kun je nu een mooie inhaalslag maken met twee fraaie en voordelige verzamelaars.

Wereldfeest 2 bevat maar liefst 22 liedjes die geplukt zijn van zes cd's van Samba Salad. Afrikaanse muziek, reggae, salsa, samba uiteraard, maar ook rock, pop, rumba, dixiejazz, calypso en nog veel meer soorten wereldmuziek gebruikt de band om opgewekte, vrolijke liedjes omheen te bouwen die steevast gaan over onderwerpen die kinderen aanspreken. Met veel humor, want de muziek is niet alleen aanstekelijk in de zin van: je gaat vanzelf dansen, maar er mag ook gelachen worden. Wereldfeest is een album dat geschikt is voor kinderen, maar waar volwassenen niet na drie keer gillend bij weglopen. Alle leeftijden vinden dit leuk.

Voor Zingen Zonder Zijwieltjes geldt dat ook, hoewel die cd vooral bedoeld is voor kinderen vanaf drie jaar. Deze cd is bovendien verpakt in een prachtig boekje met alle teksten, aangevuld met tekeningen van Herman van Straaten. Er staan veertien liedjes op plus van drie van die liedjes karaokeversies. Een mooiere manier om je kinderen een brede muziekliefde bij te brengen kennen we eigenlijk niet.

  • Samba Salad - Wereldfeest 2 - 22 swingende kinderliedjes - Kindermuziek CD 12 08 13
  • Herman Link, Rita Iny & Theo Olthuis - Zingen zonder zijwieltjes - wereldmuziek voor kinderen vanaf drie jaar - House of Books - ISBN 978-9044323894

 

terug naar de startpagina van moors magazine