crooked man

chris stuart & backcountry
- crooked man

 

 

Chris Stuart en zijn band Backcountry spelen bluegrass. Ze schrijven hun liedjes zelf, zingen gemakkelijk en soepel, waarbij vermeld dient te worden dat zowel Stuart zelf als Janet Beazley mooie en vooral ook plezierige zangstemmen hebben. Er wordt bovendien fraai meerstemmig gezongen, en er wordt heerlijk gespeeld.

Met name in de paar instrumentals kun je horen dat de bandleden niet alleen heel erg goed zijn, maar dat ze ook een eigen stijl hebben, waardoor het banjospel, de fiddle met het ruwe randje, de gitaar en de frisse mandoline ontzettend lekker klinken. Zelfs de bassist mag laten horen wat hij in huis heeft. Mooi.

Soms is de structuur van een liedje verrassend anders, waardoor een wending net wat later komt dan je verwacht, of klinkt de combinatie van bepaalde instrumenten speciaal. Daardoor zorgen ze ervoor dat ze binnen het genre van de bluegrass toch hun eigen geluid te creŽren en weten ze de muziek spannend te houden. En niet alleen spannend, want een liedje als Ofer and Yesbuddy, over een oude man en zijn even oude hond, is gewoon aangrijpend mooi. Dus ze weten je ook regelmatig te raken.

 

terug naar de startpagina van moors magazine