euro groove...

putumayo presents
euro groove

 

Wat gebeurt er als je folk combineert met electronica, samples toevoegt en een scratcher inschakelt? Dan krijg je folk met een moderne groove. Putumayo komt met een fraaie verzameling Euro Groove die voor puristen waarschijnlijk een gruwel zal zijn, maar die wel laat horen dat er op basis van traditionele folk bijzonder veel geŽxperimenteerd wordt, en dat dat ontzettend leuke muziek op kan leveren.

Het Italiaanse Fiamma Fumana zagen we onlangs al een keer een vlammend optreden geven, en ook hier zijn ze uitstekend in vorm. Ook het licht anarchistische Britse Chumbawamba is hier vertegenwoordigd met een schitterend nummer van hun laatste album. Wereldmuziek klinkt ook op verschillende plekken door, zoals bij het Franse Mouss et Hakim, of het Libanees/Franse duo Toufic Farroukh en Jeanne Added.

2raumwohnung is een verrassend leuke Duitse band, en zo zijn er ook nog artiesten uit Spanje, TsjechiŽ, Oostenrijk en Hongarije te horen op deze veelzijdige, zeer dansbare cd vol verrassingen. Als altijd combineert Putumayo bekende namen met onbekende nieuwe bands, maar de kwaliteit is als altijd over de gehele linie weer verrassend en vrolijkmakend goed.

  • Putumayo presents Euro Groove - PUT 275-2


terug naar de startpagina van moors magazine