queensbury rules landlocked

queensberry rules

heritage and history...

Queensberry Rules is een Brits trio dat ouderwetse Engelse folk maakt, met mooie driestemmige samenzang die echt superieur klinkt als ze even een nummertje acapella doen, zoals Farewell op hun laatste cd Landlocked. Dat nummer klinkt lekker scherp en fel. Zingen doen ze dus alledrie, maar verder hebben ze een minder gewone bezetting voor een folkband.

Gary Wilcox doet alle percussie, Duncan Wilcox speelt bas, mandoline en fiddle, en Phil Hulse tenslotte speelt gitaar, bouzouki en harmonica. Op hun vorige album, Heritage and History, speelde hij ook nog banjo en werd er nog hier en daar een koeiebel of wat glockenspiel toegevoegd. Op Landlocked horen we tien ijzersterke zelfgeschreven nummers, aangevuld met twee perfect passende traditionals. Tijdloze muziek, met twee voeten in de folktraditie, maar door de gretigheid waarmee gespeeld en gezongen wordt ook zeer van deze tijd.

Dit nieuwe album is tegelijk strakker en ontspannener dan het vorige. De band is echt gegroeid en heeft veel meer een eigen geluid gekregen, waarbij de composities ook sterker zijn geworden. En dat niet alleen - ze zijn ook beter samen gaan zingen. Dat maakt de band wat mij betreft tot een van de interessantste en lekkerste folkbands die er op dit moment in het Verenigd Koninkrijk rondlopen.

terug naar de startpagina van moors magazine