muppetstuff...

folk in zwolle

cinnamon...

blue dew...

colcannon...

 

In Zwolle gaat het in de muziekscene iets anders dan in het westen. Als een folkband een cd-presentatie organiseert nodigen ze meteen ook de andere Zwolse folkbands uit om een half uurtje te komen spelen. Geen concurrentie dus, maar een prima gemoedelijk sfeertje van muzikanten onder elkaar die elkaar ook weten te waarderen, ook al spelen ze allemaal vanuit een andere invalshoek. Voor ons was het een mooie gelegenheid om kennis te maken met de Zwolse folkscene, en dat betekende een middag genieten.

Cinnamon is een kwartet dat Ierse muziek speelt. Met twee fluiten, bodhran en gitaar wordt er meeslepende Ierse muziek gespeeld. Uitstekende zang van de bodhranspeelster en de gitarist, en de twee fluiters klonken werkelijk fantastisch samen. Een zeer prima band.

Blue Dew kenden we al, maar ook in deze setting, zonder verhalen maar met enkel een half uur liedjes wisten ze absoluut te overtuigen. We kunnen niet genoeg benadrukken dat je beslist een keer naar een van hun verhalen-met-liedjesprogramma's moet gaan kijken.

Muppetstuff was voor ons de grote verrassing van deze middag. Zeven mannen spelen een opmerkelijke mix van Ierse muziek, klezmer, mediterrane muziek, jazz en pop, en ze weten daar een buitengewoon opwindend, feestelijk en dansbaar drankje van te brouwen. Op deze band komen we zeker nog eens terug.

Colcannon tenslotte was de band die het feestje organiseerde, en ook tijdens het optreden bleek dat de zwakke kant van de band zich ter hoogte van de stembanden van de zanger bevindt. Als een van de andere bandleden een tweede stem zingt komt alles wel goed, en ook verder weet deze groep een prima Iers sfeertje neer te zetten. Ter afsluiting werd er met zijn allen nog een hilarisch rommelige versie van The Wild Rover gespeeld, waarmee een buitengewoon geslaagd folkfeestje mooi werd afgerond.

met zijn allen - the wild rover...

 

terug naar de startpagina van moors magazine