de wraak van ....

the rowdy prairy dogs

 

Singer/songwriter Robert J is eigenlijk in zijn eentje The Rowdy Prairie Dogs, een country-rockband in de traditie van bands als Poco, al bestaat de band officieel uit nog vier muzikanten. Robert J draait al zo'n dertig jaar mee en weet hoe je een pakkend liedje moet schrijven. Daarnaast heeft hij een mooie, beetje hese stem en speelt hij lekker gitaar. Zijn liedjes blijven goed hangen, maar ze worden op The Revenge of the Rowdy Prairie Dogs ook lekker gebracht.

Want niet alleen de zang en het gitaarspel van Robert klinken goed, ook de arrangementen, met steelgitaren, orgels, piano, accordeon, dobro, mandoline, drums, bas en nog het een en ander aan americana-achtige instrumenten zijn prima in orde. Het lijkt soms wel of de singer/songwriters van tegenwoordig ineens een doorstart maken, waarbij ze met name in de presentatie allemaal erg goed zijn. Alsof de standaard die door de vorige generatie gezet is even een tandje hoger moet.

Dat maakt de muziek alleen maar interessanter, en je hebt dan ook steeds meer platen als deze van The Rowdy Prairie Dogs, die eigenlijk meteen aanspreken, maar die door de inventieve en doorwrochte arrangementen ook herhaald luisteren goed kunnen hebben, en er zelfs beter van worden. Mooi plaatje dus.

Robert J schreef overigens alle liedjes voor The Revenge Of The Rowdy Prairie Dogs en produceerde de cd ook.

terug naar de startpagina van moors magazine