de debuut-cd van adrienne young adrienne young
adrienne young

een zakje met zaadjes...

bladzijde uit het cd-boekje

tekstfragment

Akoestische muziek wordt steeds weer opnieuw uitgevonden, lijkt het wel. De laatste tijd vinden we steeds meer bands en jonge mensen die op hun manier bluegrass en aanverwante akoestische muziekstijlen nieuw leven inblazen door er op hun manier nieuwe dingen mee te doen die dit soort muziek van hun suffe imago afhelpen. We hebben hier al eerder aandacht gehad voor een groep als the Mammals, of de Reeltime Travelers, maar er zijn er veel meer, die meestal hun cd's op een piepklein platenlabel of in eigen beheer uitbrengen.

Adrienne Young is met haar band Little Sadie ook weer één van die aangename verrassingen - ook zij heeft haar debuut-cd in eigen beheer uitgebracht, maar dat betekent niet dat het er allemaal knullig uitziet of klinkt alsof het in een huiskamer is opgenomen. Integendeel, het klinkt allemaal fantastisch en de verpakking ziet er zo mooi uit dat reguliere platenmaatschappijen er een voorbeeld aan kunnen nemen.

Het album is geproduceerd door Will Kimbrough en Adrienne Young samen. Kimbrough zingt en speelt ook mee, samen met de band Little Sadie. Een voortreffelijke band en met Kimbrough een meer dan voortreffelijke combinatie. Mooie liedjes ook, waarvan de meeste door Adrienne zelf zijn geschreven, soms samen met anderen, en een aantal traditionals, die door Young en consorten heel mooi naar hun hand zijn gezet. Het is eerlijk gezegd bijna ongelooflijk dat dit een debuutplaat is, want het klinkt allemaal al zeer gerijpt en vol. Young heeft er helaas wel een paar suffe christelijke teksten tussen gesmokkeld, maar dat wordt weer ruimschoots gecompenseerd door een fraai anti-oorlogsliedje, met in het refrein "don't be blinded by stars spangled in stripes, this is our flag but this ain't our fight, dirty with oil, tattered by spite" - het is toch wel aardig dat ook een braaf christenmeisje zich tegen Bush durft uit te spreken.

Dat klinkt misschien een beetje denigrerend, maar we hebben hier werkelijk te maken met een hele fraaie cd. Adrienne Young heeft ook een mooie warme stem, en Kimbrough versterkt die met zijn samenzang ook nog eens behoorlijk. Een aanrader dus, dit debuut van Adrienne Young.
Als je zelf eens wil luisteren kun je op haar website terecht voor stukjes muziek, maar ook voor een hele leuke videoclip.

Tenslotte nog even over de verpakking - de cd is verpakt in een zeer fraai kartonnen uitklapdoosje waarin een heel mooi boekje verstopt zit met alle teksten en andere informatie, plus een sticker en een zakje met zaadjes van wilde bloemen van het merk "A La Belle Adrienne"... De cd kan rechtstreeks bij Adrienne besteld worden.

  • Adrienne Young & Little Sadie - Plow To The End Of The Road - Addiebelle Music
  • Adrienne's website

 

terug naar de startpagina van moors magazine