anne harris

anne harris

wine and poetry...

open your door...

de binnenkant van het hoesje...

tekstboekje...

Het hoesje van Anne Harris' cd Wine and Poetry ziet er niet alleen prachtig uit, er zit ook een verrassend klein boekje bij ingestoken dat uiterlijk op een wijnkaart lijkt, maar waar alle teksten van de liedjes van Harris in te vinden zijn. Smaakvol, verfijnd, maar ook verrassend. Dat zijn omschrijvingen die ook voor de muziek van Harris opgaan.

Anne Harris klinkt een stuk ouder dan ze eruitziet. Haar albums klinken volwassen zonder dat ze belegen lijken. Het eerste nummer van haar laatste cd Wine and Poetry begint met een fors aangezet en stevig binnenvallend strijkkwartet, maar even later komt er gescratch bij en blijken de arrangementen steeds weer verrassende elementen te bevatten, waarin onder meer allerlei soorten percussie een rol spelen. De prachtige strijkers blijken door Harris zelf gearrangeerd te zijn, en ook alle liedjes zijn door haar geschreven.

De muziek is wat moeilijk te omschrijven. Pop met een jazzy inslag, maar ook af en toe wat bluesy, terwijl je het ook onder wereldmuziek of folk zou kunnen plaatsen. Daarnaast is Harris ook een echte singer/songwriter met een mooie warme stem en prachtig vioolspel (Harris zingt, maar speelt zelf ook fiddle). En de arrangementen zorgen ervoor dat je je niet snel zult vervelen met deze muziek. Stevig, maar ook subtiel. Mooi. En veel te onbekend.

  • Anne Harris - Wine and Poetry - Rugged Road Records 99746 00053
  • Anne Harris - Open Your Doors - Rugged Road Records 65776 50612

terug naar de startpagina van moors magazine