dazibao... dazibao

sophie cavez...

 

 

Sophie Cavez is de jonge dame waar de Belgische band Dazibao om draait. Zij schreef zeven van de tien composities op hun album Alma en ze speelt de diatonische accordeon die het geluid van de band voor het grootste deel bepaalt. Ook Jonathan de Neck speelt zo'n accordeon, en dat klinkt wel heel speciaal, twee accordeons die samen, naast elkaar en onder elkaar door spelen.

Maar onderschat de andere bandleden niet, want Karim Bagilli zorgt er met zijn prachtige oudspel en zijn flamencogitaar voor dat de muziek van het gezelschap een mooi oosters of mediterraans geluid krijgt. Jo Zanders verzorgt de percussie, maar ook hij doet daar iets bijzonders mee. Let maar eens op de tempowisselingen en de subtiele accenten die hij weet aan te brengen. Energieke, avontuurlijke folk, meeslepend en opwindend. Inventieve en spannende arrangementen.

Het probleem (als je dat al een probleem zou willen noemen) is dat je op deze muziek te veel verschillende labeltjes zou kunnen plakken - folk, wereldmuziek, wereldfusie en soms zelfs musette of flamenco. Wij noemen het voor het gemaak gewoon avontuurlijke folk, en deze cd is een absolute aanrader.

terug naar de startpagina van moors magazine