get in union

bessie jones with
the georgia sea island singers
- get in union

 

 

De Georgia Sea Island Singers ontstonden al rond 1900 in Georgia, waar de Afrikaanse Amerikanen hun specifieke eigen zangtraditie levend hielden. Toen Alan Lomax, de vastlegger van veel folkmuziek over de hele wereld, de groep voor de eerste keer zag en hoorde was dat in 1935, maar deze opnames dateren van de jaren 1959-1966, toen de zangeres Bessie Jones zich bij de groep had gevoegd. Zij bracht een enorm repertoire aan liedjes mee die teruggingen tot aan de slaventijd, en Lomax heeft veel van de hele groep opgenomen, maar ook veel solostukken.

Bessie Jones is een indrukwekkende zangeres, de Georgia Sea Island Singers is een heerlijk informeel en losjes zingende groep, er wordt ook lekker los geklapt en de swing zit er steeds goed in. Heerlijke, aanstekelijke muziek, waarvan je zelf ook zin in zingen krijgt. Tompkins Square bracht een dubbl-cd uit met ruim twee uur aan materiaal, en het is één groot feest aan vergeten juweeltjes.

  • Bessie Jones and the Georgia Sea Island Singers - Get In Union - Recordings by Alan Lomax 1959-1966 - Tompkins Square TSQ 5074 2CD

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine