gé reinders

gé reinders live
 
 
 

 

 

De laatste cd van Gé Reinders (Vlege) viel, eerlijk gezegd, een beetje tegen. Er staan wel een paar hele mooie liedjes op, maar de cd doet wat overgeproduceerd aan, met net te vaak strijkers op plaatsen waar dat vooral jammer is. Iets te glad, iets te gelikt. We gingen dus met een zekere terughoudendheid naar het concert dat hij op zaterdagavond 28 februari in de Oosterpoort in Groningen gaf.
De kleine zaal was uitverkocht, wat altijd heel plezierig is, en die volle zaal Groningers reageerde zeer goed en enthousiast op Gé met zijn verhalen en liedjes. Gelukkig had hij in deze zaal wel weer de scherpte die hij op die laatste cd wat miste.

Zoals gebruikelijk had hij twee mannen meegenomen die voor een geďnspireerde begeleiding zorgden. Lucas Beukers op zowel akoestische als elektrische bas en Pieter Klaassen op gitaar. Pieter is niet zo'n goede en subtiele gitarist als zijn voorganger, maar hij compenseert een hoop door de lol waarmee hij speelt. De liedjes van Gé winnen aanzienlijk bij deze uitgeklede aanpak. Wat mij betreft mag hij op zijn volgende cd de strijkers wel helemaal weglaten, maar kiest hij voor spaarzame arrangementen die de liedjes optimaal tot hun recht laten komen. Reinders heeft overigens inmiddels een repertoire opgebouwd waar hij gemakkelijk twee, drie avonden mee kan vullen zonder dat er een zwak liedje langskomt. Ik zou hem bijvoorbeeld graag live nog eens het prachtige "Sjienbeweginge" willen zien spelen.

Hij kreeg in de Oosterpoort in ieder geval een staande ovatie aan het eind van het concert, iets wat niet meer zo gebruikelijk is de laatste tijd. Toch opmerkelijk voor een Limburger die Limburgse liedjes zingt in een zaal in Groningen.

terug naar de startpagina van moors magazine