troop live... greg trooper - the back shop live

Als ik enthousiast ben, ben ik ook enthousiast. Greg Trooper beschouw ik als een van de allerbeste singer/songwriters die er momenteel rondlopen, en zijn laatste reguliere studio-cd beschouw ik als niet minder dan een meesterwerk. 

Meer over Trooper:

Greg Trooper' s fans zitten vol smart te wachten op zijn nieuwe cd. Als tussendoortje is er nu een livealbum verschenen - Greg Trooper - The BackShop Live. Voor iedereen die Troop een keer live heeft mogen meemaken is dit vertrouwde kost, voor iedereen die hem niet kent is het leuk om te horen dat hij live inderdaad erg goed is. Kijk maar eens bij de links links voor een verslag van het concert dat hij in Assen gaf, voor een interview en wat recensies.

De mooiste Trooperliedjes zijn op deze live-cd allemaal wel te vinden, plus wat anecdotes, met name over de opnames van zijn laatste studioalbum met de legendarische producer Dan Penn. De sfeer van een Troopshow is prima gevangen op deze opnames uit januari 2006, en we zijn blij dat Lucky Dice de moeite heeft genomen ook deze tussendoor-Trooper in de Lage Landen te distribueren. Begin volgend jaar komt Trooper weer deze kant op, tot die tijd kunnen we het livegevoel met deze cd nog even prima vasthouden.

We hopen wel dat Troop heel snel weer de studio induikt, en dan liefst weer met Dan Penn, want Make It Through This World, het album dat hij met Penn maakte, beschouwen we hier nog steeds als een absolute klassieker.

  • Greg Trooper The Back Shop Live Running Time Music, distributie Lucky Dice

 

terug naar de startpagina van moors magazine