the trick is to breathe...

sid griffin
- the trick is to breathe

 

 

Sid Griffin is een Amerikaanse singer/songwriter, die voorheen onder meer in bands speelde als The Long Ryders (countryrock in de jaren tachtig)  en The Coal Porters (jaren negentig). Hij raakte in Londen verzeild, waar hij nog steeds woont, ging journalistiek bedrijven, maar bleef ook liedjes schrijven, en die kwamen inmiddels op een aantal soloalbums terecht.

The trick is to breathe bevat twaalf sterke liedjes. Het begint met een mooie Ode aan Bobby Gentry, de zangeres die met Ode to Billy Joe vanuit het niets de hitlijsten bestormde in de jaren zestig. Dan volgt een heel rijtje ijzersterke liedjes, waaronder Everywhere, dat Griffin twintig jaar geleden samen met Greg Trooper schreef, maar dat hij nu ook wel eens zelf wou opnemen.

De begeleiding is steeds fantastisch, de tweede stem is uitstekend (en soms ook nodig, want Griffin is als zanger eerlijk gezegd iets minder sterk dan als liedjesschrijver), en het album is uiteindelijk gevarieerd en buitengewoon sterk, vooral door de kwaliteit van de liedjes. Een paar mooie anti-oorlogsliedjes, fraaie ballads, mooie verhalen, literaire hoogstandjes (luister naar het telefoongesprek dat Elvis met zijn moeder voert na de Ed Sullivan Show - hilarisch!). Kortom: als je van een goed liedje houdt is dit absoluut een aanrader.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine