rainmaker..

jeffrey halford & the healers
- rainmaker

 

 

Jeffrey Halford is een van die muzikanten die zeer gewaardeerd worden door collega's, maar die volstrekt onbekend zijn bij het grote publiek, en als je naar zijn muziek luistert begrijp je absoluut niet hoe dat kan. Hij heeft zijn naam misschien niet mee, of zijn uiterlijk, maar sinds wanneer is dat doorslaggevend? De man maakt gewoon geweldige goede liedjes, speelt fenomenaal goed gitaar en zingt ook nog eens overtuigend goed.

Daar komt nog veel meer bij, want die liedjes worden schitterend gearrangeerd in een soort folkrockstijl waar ook wat soul, blues en country doorgeroerd zit. Arrangementen die door een meer dan voortreffelijke band worden uitgevoerd, en waar je met elke draaibeurt nieuwe dingen in ontdekt, dus Rainmaker, zijn zevende album (!) blijkt ook nog eens een ouderwets groeiplaatje te zijn.

Goede liedjes, intelligente, soms grappige teksten, van een man die geboren werd in Dallas Texas maar die al jaren in San Francisco woont, en ook dat klinkt in zijn hoogsteigen vorm van Americana door. Kortom: het klinkt allemaal gewoon lekker, stevig met een licht ruw randje, met een ballad op zijn tijd voor de afwisseling, waardoor Rainmaker een pracht van een afwisselend album is geworden. Een aanrader.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine