the hushpuppies

the hushpuppies

homestead on the farm

eerste cd...

Hushpuppies is een schoenenmerk, het is een hondensoort, maar ook een soort Amerikaans koekje. Er zijn verder minstens drie bands die zich The Hushpuppies genoemd hebben. Een populaire naam dus. De band waar we het hier over hebben is een echte ouderwetse stringband. Jon Newlin en Molly Stouten spelen allebei viool en gitaar, Amy Davis speelt banjo, gitaar en banjo-uke en Steve Terrill speelt banjo en mandoline. Zingen doen ze bovendien alle vier.

Hun eerste titelloze album was al leuk, maar op hun nieuwe cd, Homestead on the Farm, begint het allemaal te vlammen, en klinkt het allemaal net nog wat beter. En beter betekent ook dat ze zich zo langzaamaan kunnen meten met veteranen als de Red Clay Ramblers, die al net zulke droge humor hanteerden. Come Over And Meet Me Sometimes is bijvoorbeeld een nummer dat helemaal in de stringbandtraditie van idiote liedjes valt. Heerlijk, en precies goed gedaan, lekker droog opgediend als het ware. Maar ook de covers van bijvoorbeeld de Carter Family, als Fifty Miles Of Elbow Room worden hier voortreffelijk gespeeld en gezongen.

Stringbands klinken, als het goed gaat, alsof er op de back porch gespeeld wordt, voor vrienden en familie. Dat is met deze Hushpuppies ook zo. Bovendien klinkt het behalve spontaan en energiek ook buitengewoon professioneel, en dat maakt ze net even een slag beter dan de gemiddelde stringband. Heerlijke, aanstekelijke muziek, die je vingers doet jeuken om zelf muziek te gaan maken. Wij krijgen er hier in ieder geval elke keer een uitstekend goed humeur van. Een aanrader, ook als je van bluegrass houdt.

  • The Hushpuppies - Homestead On The Farm - Old 97 Wrecords #10
  • The Hushpuppies - Old 97 Wrecords # 001

terug naar de startpagina van moors magazine