all over the map...

james leva
- all over the map

james en vivian leva

 

James Leva is een fantastische fiddler en een uitstekende zanger, en op zijn nieuwe album introduceert hij zijn piepjonge dochter Vivian, die ook een aantal liedjes solo mag zingen, waaronder een liedje (Falling) dat ze zelf geschreven heeft. Dat smaakt eerlijk gezegd naar meer, want deze jonge meid is erg goed, en zeker niet alleen als tweede stem.

Leva heeft voor dit album, All Over the Map, vooral een keuze gemaakt uit de liedjes die Stephen Wade verzamelde in het boek The Beautiful Music All Around Us, en dat was een prima idee, want we maken hier kennis met liedjes die al half vergeten lijken, maar meestal onterecht. Er zitten overigens ook andere fraaie verrassingen tussen, zoals het nummer Devil in the Strawstack dat Leva leerde van de legendarische fiddler Tommy Jarrell, en dat hij hier op fiddle speelt samen met Tristan Claridge op cello. Bloedstollend mooi.

Er wordt verder vooral veel gezongen, meestal samen met Vivian Leva, maar ook een keer met de jonge zangeres en singer/songwriter Nora Jane Struthers. Prachtig. All Over the Map is een akoestisch juweel van een album, met de ene na de andere verrukkelijke verrassing. Dit mag dan misschien geen spectaculaire muziek zijn, maar jongens, wat is dit goed. Een aanrader.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine